domingo, 17 de mayo de 2015

TALLER 1º ESO: LA COARTADA

Trieu dos companys de classe acusats de punxar les rodes del cotxe del professor. 
Prepareu preguntes específiques perquè resulti més fàcil trobar el culpable. Per exemple: "Quina roba portava el teu company el dia del delicte?", o "Què et va dir quan et va veure?".


Funcionament de "La coartada":

a) El professor seleccionarà dos alumnes que representaran el paper de culpables per haver punxat les rodes del cotxe del professor. Els dos alumnes seleccionats abandonaran l'aula uns instants per preparar la seva coartada i provar la seva innocència.

b) La resta de la classe haurà de preparar preguntes concretes perquè les respostes dels dos presumptes culpables no coincideixin i demostrar així la seva implicació en el delicte.

c) El mobiliari de la classe s'ordenarà com si es tractés d'un judici. Un estudiant, assegut al mig de la classe, assumirà el paper de jutge i moderador; els altres, de membres del jurat que realitzen les preguntes.

d) Passat un temps, un estudiant dels que estaven fora de l'aula passarà i se sotmetrà a les preguntes de la resta del grup. Després, l'altre estudiant passarà i haurà de contestar a les mateixes preguntes donant les mateixes respostes. Si els dos alumnes responen de la mateixa manera, el jurat els ha de declarar innocents; si les respostes no són les mateixes, seran considerats culpables.

No hay comentarios:

Publicar un comentario